رئيس پارك علم و فناوري يزد در جمع اصحاب رسانه: موفقیت ۸۰ درصدی موسسات فناور با استقرار در پارک و مراکز رشد

نشست رسانه‌اي رئيس پارك علم و فناوري يزد روز سه شنبه مورخ 30/10/93 با حضور جمعي از اصحاب رسانه در محل مركز فناوري اقبال برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي پارك، داريوش پورسراجيان در ابتداي اين نشست به ارائه گزارشي از فعاليتهاي پارك پرداخت و با اشاره به سابقه 30ساله استان یزد در درک اولویت و ضرورت توسعه حوزه فناوری افزود: عملیاتیسازی این موضوع با همت و همگرایی مسئولان از دهه 80 صورت گرفته و دومین پارک علم و فناوری در سطح کشور در استان یزد با همکاری دانشگاه یزد، استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ايجاد شد که هم‌اكنون مجموعاً 258 شرکت را در خود جای داده است. رئیس پارک علم و فناوری یزد گفت: امروز موضوع اقتصاد دانش بنیان، توجه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اتکاء فعالیتهای دولت به توسعه فناوری اهمیت این حوزه را ویژه کرده و در واقع یک خیزش همگانی به این سمت برداشته شده است.

تبديل شدن به قطب فناوري در چشم انداز پارك

پورسراجيان با بيان اينكه در همين راستا پارك علم و فناوري يزد چشم انداز تبديل شدن به يك قطب فناوري در كشور و در سطح بين‎‎المللي را دنبال مي‎‎كند، از عمده اقدامات در دستور كار پارك براي رسيدن به چشم‎‎انداز را تلاش براي حساسسازي اجتماعي در اين باره ذكر كرد و لازمه آن را توجه بيشتر رسانه‎‎ها به اين مقوله عنوان كرد. وي يكي ديگر از موضوعات مورد توجه پارك را تعامل بيشتر پارك و بخش صنعت و توليد ذكر و تحول در این حوزه را یکی از محورهای اصلی برنامه پنج ساله سوم پارك كه از سال آينده آغاز مي‎‎شود دانست.

رئيس پارك توسعه پايدار مبتنی بر مزیتهای منطقه ای و همچنين توسعه ارتباطات پارك در سطح بينالمللي را از ديگر برنامه های پارك علم و فناوري يزد براي تبديل شدن به قطب فناوري اعلام كرد. رییس پارک علم و فناوری یزد افزود: بحث ارتباط ساخت یافته با سایر عناصر دارایی محور به عنوان نقطه ضعف پارکهای علم و فناوری است که این اتفاق در برنامه 5 ساله سوم پارک حتما مورد توجه قرار خواهد گرفت. پورسراجیان اضافه کرد: البته در اين برنامه که از ابتدای سال 1394آغاز میشود قرار گرفتن در میان سه پارک برتر کشور 10پارک برتر حوزه غرب آسیا را هدف قرار داده ایم.

وی ایجاد و توسعه مراکز رشد مبتنی بر نیازها را یکی دیگر از برنامههای پارک علم و فناوری اعلام کرد و گفت: راهاندازی مراکز رشد شهرستانی نیز بر همین اساس است و هماکنون در شهرستانهای ابرکوه به عنوان مدل رشد اقماری مراکز رشد کشور، اردکان، بافق، تفت، مهریز و میبد مراکز فعال داریم.

ورود توليدكنندگان دانش به عرصه توليد صنعتی به دليل بي‏‏رونقي بازار فناوري

پورسراجيان يكي از موانع پاركهاي علم و فناوري را عدم رونق بازار فناوري در كشورمان عنوان كرد و افزود: علت اين ضعف قوانين حمايتي از جمله صيانت کامل از حقوق مالکیت معنوی است. وي افزود: همين بي‏‏رونق بودن بازار فناوري در كشور باعث شده كه همان شركتهايي كه محصولشان دانش و تكنولوژي به ورود به عرصه تولید صنعتی کشانده شوند که لزوماً در تخصص حوزه توسعه فناوری نیست.

تفاهم‌نامه همكاري با معاونت فناوري رياست جمهوري

رئیس پارک علم و فناوری یزد، امضای تفاهم نامه با معاونت فناوری ریاست جمهوری با همکاری صندوق پژوهش و فناوری یزد به منظور تجاریسازی و تفاهم نامههای همکاری با دانشگاههای مختلف در استان و سایر استانها همچنین ستاد توسعه فناوریهای نرم و ستاد توسعه فناوریهای هوایی و هوانوردی را از مهمترین فعالیتهای این حوزه عنوان نمود.

پورسراجیان با اشاره به راهاندازی مرکز توسعه فناوری آب استان گفت: این مرکز با توجه به تاکید مسئولان بر چالش مدیریت منابع آبی استان و لزوم ایجاد اتاق فکر به ویژه در حوزه مدیریت مصرف با همکاری دستگاههای مرتبط این حوزه تشکیل شده است. رییس پارک علم و فناوری یزد، ایجاد دفتر هماهنگی مراکز رشد را نیز اقدامی در جهت توسعه فعالیت پارک در همه شهرستانهای استان البته با رعایت استانداردها و ضوابط لازم و با بهره گیری از خداکثر توان در شهرستان بیان نمود.

منطقه وي‍ژه علم و فناوري يزد مدلي براي توسعه مناطق كشور

وي با اشاره به تصويب منطقه ويژه علم و فناوري يزد در شوراي عتف، اعلام كرد: خوشبختانه با توجه به پشتوانه مطالعاتي عميق استان در اين حوزه، مدل منطقه ويژه علم و فناوري يزد به عنوان مدلي براي توسعه ساير مناطق كشور مورد توجه قرار گرفته است. وي اظهار داشت: اين منطقه وي‍ژه در واقع يك مدل مدیریت و برنامه ریزیهای منسجم و به معناي همكاري تمام عناصر اصلي درگير توسعه فناوریهای دانش بنیان است.

برگزاري جشنواره يازدهم ايده‎‎هاي برتر به صورت متمركز

پورسراجيان در رابطه با برگزاري يازدهمين جشنواره ملي ايده‎‎هاي برتر نيز اعلام كرد: اين جشنواره تا دوره نهم به صورت متمركز در يزد برگزار مي‎‎شد ولي به دنبال برخي تصميم‎‎گيري‏‎‎ها، دوره دهم به صورت منطقه‎‎اي در كشور برگزار شد و باعث يكسري مشكلات شد لذا تلاش شد تا برگزاري جشنواره به سبك و سياق گذشته برگزار شود. وي ابراز اميدواري كرد: اين جشنواره كه از ويژگيهاي خاص آن همكاري و مشاركت بخش خصوصي است، اسفندماه امسال برگزار گردد.

موفقیت 80 درصدی شرکتهای دانش بنیان در پارک

در پایان رئیس پارک اعلام نمود، سلسله وجودی پارکها و مراکز رشد فناوری، ایجاد فضایی کارآمد جهت بالابردن ضریب موفقیت هسته و موسساتی است که پا به عرصه توسعه فناوری گذاشته اند و از این باب براساس ارزیابی ده ساله عملکرد پارک یزد نمره بالاتر از 80 از 100 را می توان به این پارک داد.