لیزینگ محصولات دانش‌بنیان با هدف بازارسازي براي شرکت‌هاي دانش‌بنيان اجرا مي‌شود

همایش یک روزه " توسعه بازار فناوری، تشریح طرح لیزینگ محصولات دانش‌بنیان " در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارك و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این همایش با هدف معرفی و تشریح طرح توسعه بازار فناوری و لیزینگ محصولات شرکتهای دانش‌بنیان و با حضور رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، دبير کارگروه ارزيابي شرکتهای دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوري، رییس مرکز فن بازار ملی ایران، مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین و جمعی از شرکتهای دانش‌بنیان برگزار شد.
در این همایش، دکتر سیدمحمد صاحبکارخراسانی، دبير کارگروه ارزيابي شرکتهای دانش‌بنیان به قانون معافیت مالیاتی شرکتهای دانش‌بنیان و گمرک اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، محصولات و خدمات دانش‌بنیان به مدت پانزده سال از مالیات موضوع ماده (105) قانون مالیاتهای مستقیم معاف هستند.
وی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اجرای قانون اعطای معافیتهای مالیاتی و گمرکی شرکتهای دانش‌بنیان تلاش های بسیاری انجام داده تا اجراي اين حمايتها برای استفاده شرکتهای دانش‌بنیان میسر شود.
صاحبکار با اشاره به تدوین دستورالعمل اجرایی موضوع ماده 22 آیین نامه اجرایی قانون گفت: تحلیل اطلاعات فرمهای ارزیابی شرکتهای دانش‌بنیان، برگزاری جلسه توجیهی با شرکتهای تایید شده پیش از تقدیم اظهارنامه‌ها و تکمیل جدول پیوست دستورالعمل اجرایی ماده 22 براي شرکتهای مشمول معافیتهای مالیاتی سال 92 از جمله مواردی است که باید در فرآیند اجرایی معافیت انجام شود.

دقت لازم در پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانش‌بنیان
در ادامه این مراسم نیز دکتر بهزاد سلطانی، رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به مشکلات تخصیص تسهیلات به شرکتهای دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ما یک نهاد مالی هستیم باید نسبت به پرداخت تسهیلات و هزینه این بودجه دقت لازم را داشته باشیم.
وی همچنین از هماهنگی با چند بانک برای ارائه خدمات به شرکتهای دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: پس از برگزاری جلسات متعدد با تعدادی از بانکها به نتیجه رسیدیم تا طي چند ماه آینده برخی از خدمات مورد نظر صندوق از طریق این بانکها به شرکتهای دانش‌بنیان ارائه شود.
سلطانی به چالشهای اصلی این صندوق نیز اشاره کرد و گفت: وجود فرهنگ اشتياق به استفاده از پول ارزان، بی پولی دولت و کسر بودجه و تقاضاي فراوان از صندوق در شرایط فعلی جزو چالشهای اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی است.
رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی خاطر نشان کرد: در حال حاضر اقتصاد دانش‌بنیان در کشور ما در حال حاضر دو یا سه درصد GDP را تشکيل می‌دهد و این سهم خیلی پایین بوده و شرکتهای دانش‌بنیان کشور ما باید سعی کنند تا حداقل این ضرب را به پنج درصد برسانند.

شرکتهای دانش‌بنیان و نخبگان جزو ذینفعان اصلی فن بازارها هستند
در بخش دیگری از این همایش، مهندس اکبر قنبر پور، رییس مرکز فن بازار ملی ایران به معرفی این مرکز پرداخت و اظهار کرد: فن بازارها برای مدیریت و اتصال بین عرضه و تقاضا بوجود آمده اند.
وی درادامه بیان کرد: ایجاد زمینه برای عرضه و تقاضای فناوری، محصولات فناورانه، نشستهای انتقال تکنولوژی، تورهای تخصصی فناوری و انتشار ترویج اطلاعات فناوری از جمله فعاليتهاي فن بازارهای فناوری است.
رییس مرکز فن بازار ملی ایران خاطر نشان کرد: فن بازار یک صندوق تامین تسهیلات مالی، مرکز ارايه مشاوره حقوقی و مواردی از این قبیل نیست.
قنبرپور با اشاره اینکه فن بازارها به تکمیل اهداف زنجیره توسعه فناوری در سایر نهادها کمک می کند، اظهار کرد: فن بازارها به شبکه سازی، تسهیل فرآیندها، تجاری سازی، توزیع منابع اطلاعاتی و جهت دهی به سمت نیازهای جامعه کمک می کند.
وی همچنین از آغاز پذیرش متقاضیان در مرکز رشد فناوری نخبگان خبرداد و گفت: این مرکز در حوزه‌های تخصصی از جمله برق و الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مکانیک پیشرفته، تجهیزات پزشکی، مواد نوترکیب و جدید و فناوریهای حوزه محیط زیست آغاز شده و از اول تا 30 دی ماه جاری ثبت نامها انجام می‌شود.
قنبر پور درباره ذینفعان فن بازار در کشور تصریح کرد: صنایع، دولت، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، شرکتهای دانش‌بنیان و نخبگان جزو ذینفعان اصلی فن بازارهای کشور هستند.
رییس مرکز فن بازار ملی ایران درباره برنامه‌های بین‌المللی این فن بازارها اظهار کرد: نشست های تخصصی تبادل فناوری، تورهای تخصصی فناوری، شبکه بین‌المللی فناوری و نمایشگاه‌های بین‌المللی فناوری از جمله برنامه‌های بین‌المللی این فن بازارها هستند که دراین رابطه چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری در خرداد ماه سال 94 در تهران برگزار می شود و حدود 200 شرکت از 15 کشور دنیا در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

لیزینگ محصولات با هدف توسعه بازار شرکتهاي دانش بنيان اجرا مي شود
در ادامه این مراسم، مهندس سیدروح الله میر امینی، مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین درباره طرح لیزینگ محصولات دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: این طرح به منظور رونق و توسعه بازار شرکتهای دانش‌بنیان و حمایت از آنها از سوی صندوق توسعه فناوریهای نوین اجرایی شده و در اصل یکی از عقود شرعی تحت عنوان اجاره به شرط تملیک است.
وی در ادامه بیان کرد: توسعه بازار محصولات دانش‌بنیان از طریق عقد قرارداد اجاره به شرط تملیک یا همان لیزینگ اجرایی می‌شود و از این طریق هم تولید کننده و هم خریدار منفعت می‌کنند.
میر امینی همچنین درباره دستگاه های اجرایی که تاکنون ضمانتنامه‌های صندوق توسعه فناوریهای نوین را پذیرفته‌اند گفت: وزارت نفت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شهرداریها، کمیته امداد امام خمینی ومواردی از این قبیل به طور مستقیم ضمانت نامه‌های این صندوق را پذیرفته‌اند.
مدیر عامل صندوق توسعه فناوریهای نوین به گردش کاری طرح توسعه بازار فناوری اشاره کرد و گفت: در طرح لیزینگ محصولات دانش‌بنیان بسیاری موارد ارزیابی و مورد بررسی قرار می‌گیرد تا این طرح اجرایی شود.
وی به شرایط دریافت تسهیلات تا پایان سال جاری اشاره کرد و گفت: نرخ سود ثابت تسهیلات تا پایان سال جاری 12 درصد، تنفس خریدار بین 3 تا 6 ماه، دوره بازپرداخت حداکثر 30 ماه، میزان تسهیلات، 70 درصد مبلغ قرارداد با پیش فاکتور تا سقف پنج میلیارد ریال برای هر خریدار است.
میرامینی افزود: برای دریافت این تسهیلات آورده خریدار باید 30 درصد مبلغ قراداد با پیش فاکتور باشد و کل مبلغ قابل پرداخت به فروشنده دو میلیارد ریال خواهد بود.
در ادامه این همایش پنل پرسش و پاسخی جهت رفع ابهامات و پاسخ به سووالات شرکتهای دانش‌بنیان با حضور دکتر شاهوردي معاون صندوق نوآوری و شکوفایی، مهندس صابري معاون توسعه فناوری پارک فناوری پردیس و مهندس ميراميني مدیرعامل صندوق توسعه فناوریهای نوین برگزار شد.