معاون وزیر علوم: پنج هزار شرکت دانش‌بنیان در پارکها و مراکز دانش‌بنیان فعال است

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست روسای پارکهای علم و فناوری و مدیران مراکز رشد کشور كه در محل مهمانسرای شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اهواز برگزار شد، گفت: پنج هزار شرکت دانش بنیان در پارکها و مراکز دانش‌بنیان کشور فعال هستند.

به گزارش روابط عمومي پارك و به نقل از پارك علم و فناوري خوزستان، دکتر وحید احمدی، پارکها و شرکتهای دانش بنیان را به عنوان عرضه کنندگان علم و فناوری به منظور رفع نیازها معرفی کرد و افزود: این نگرانی وجود دارد که به علت عرضه زیاد و تقاضای کم این شرکتها ورشکست شوند.

وی افزود:یکی از نگرانیها افزایش شمار شرکتهای دانش بنیان از پنج هزار به 10 هزار واحد می‌باشد که با عرضه زیاد تقاضایی برای آنها وجود نداشته باشد.

دکتر احمدی ادامه داد: هماهنگ، هم تراز و هم فکر حرکت کردن مسئولان و هماهنگی در قسمت اعظمی از علم و دانش و فناوری باعث امید به توسعه در شرکتهای دانش بنیان می شود.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه پارکها محصول دوران خودآگاهی بعد از انقلاب اسلامی است تصریح کرد: با بوجود آمدن دنیای پیچیده جدید از نظر نظام فکری و ساختاری، استانداردهای جدیدی نیز لازم است.

وی با اشاره به فعالیت سه گروه پارک علم و فناوری در کشور گفت: پارکهای قدیمی تر با قدمت 15 سال، پارکهای با قدمت هشت تا 10 سال و پارکهای جدید از جمله این گروه ها هستند.

دکتر احمدی با اشاره به اینکه شرایط رشد پارکها با هم متفاوت است اضافه کرد: باید تور مجازی در پارکهای علم و فناوری برای همه افراد ایجاد شود تا همه جای دنیا از وضعیت پارکها آگاه باشند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: هر پارکی باید ظرفیتهای استانی خود را شناسایی کند و جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

وی اظهار کرد: باید نگرشی نو داشته باشیم به صورتی که از موازی کاریها پرهیز کنیم، ظرفیتها و توانمندیها را در قالب اولویتهای منطقه‌ای و کشوری تنظیم کنیم، ارتباطات بین‌المللی را افزایش دهیم، کیفیت و عدم انحراف از ماموریتها و مسئولیتها را به صورت جدی دنبال کنیم.

دکتر احمدی افزود: با گذشت 15 سال از عمر پارکهای علم و فناوری، در حال حاضر شاهد ظرفیت بسیار بالا از جمله ساختاری، نیروی انسانی، فرهنگی و تشکیلاتی در مجموعه کشور هستیم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید نگرشی نو به نقش آفرینی علم و فناوری در عرصه توسعه داشته باشیم که برای توسعه و ادامه حیات رقابتی کشور در منطقه، دنیا و توسعه علمی نقش مهمی دارد.

مشاور ارشد قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل نیز اظهار کرد: یکی از راه‌های بین‌المللی فکر و حرکت کردن استفاده از هنر است که البته به همراه علم تاثیر گذار است.

گفتني است نشست روسای پارکهای علم و فناوری و مدیران مراکز ارشد کشور با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشور هشتم و نهم بهمن ماه در محل مهمانسرای شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اهواز برگزار شد.

لازم به ذكر است كه كارگاه آموزشي "نوآوري و انتقال فناوري در تجاري‌سازي دستاوردهاي شركتهاي دانش‌بنيان" با هدف ارتقاء توان تخصصي مديران و كارشناسان مراكز رشد و با همكاري شهرك علمي تحقيقاتي اصفهان، پارك علم و فناوري خوزستان و پارك علم و فناوري يزد كه در اين دوره معاونان و مديران مراكز رشد پارك علم و فناوري يزد حضور داشتند، روز سه شنبه مورخ 93/11/7 در اهواز برگزار شد.