معاون پژوهش و فناوري وزير علوم: اعتبارات مراكز پژوهشي و فناوري امسال حدود 27 درصد رشد داشته است

دكتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم در خصوص بودجه پژوهشي امسال توضيحاتي تكميلي زير را ارائه كرد.
به گزارش روابط عمومي پارك و به نقل از وزارت علوم، دكتر احمدي با اشاره به اينكه كل اعتبارات آموزش عالي در سال 94 نسبت به سال 93، حدود 19 درصد افزايش داشته است ، گفت : مجموعه اعتبارات دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشي در كل 20 درصد افزايش يافته است؛ اين در حالي است كه اعتبارات مراكز پژوهشي و فناوري هم حدود 27 درصد رشد داشته است.
وي افزود: البته اعتبارات پژوهش و فناوري متمركز ستاد وزارت علوم و رديفهاي متفرفه شامل طرحهاي كلان، قطبهاي علمي، جشنواره‌ها، طرحها و تجهيزات آزمايشگاهي افزايشي نداشته است .
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم افزود: در مجموع، اعتبارات وزارت علوم نسبت به سالهاي گذشته افزايش متعارفي داشته، ولي آنچه مورد انتظار است اين است كه شاهد رشد مناسب اعتبارات پژوهشي در جهت نيل به اهداف سياستهاي كلي علم و فناوري و برنامه پنجم توسعه با افزايش سهم اعتبارات پژوهشي از توليد ناخالص ملي به ميزان 3 درصد كه در برنامه پنجم و4 درصد كه در سند چشم انداز پيش بيني شده است، باشيم .
دكتر احمدي با اشاره به ضرورت اتخاذ تمهيدات لازم از سوي وزارت علوم براي جلوگيري از هزينه كرد اعتبارات پژوهشي در ساير بخشهاي دانشگاهي گفت: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با درك مشكلات دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي  شاهد آن بوده كه در سال هاي گذشته بودجه هاي پژوهشي به دليل مشكلات مالي دانشگاه‌ها مصروف مواردي غير از پژوهش مي شده است. طبق آمار در سالهاي گذشته، ميانگين اعتبار پژوهشي مصرف شده در سطح كل دانشگاه‌ها، حدود 5 درصد از كل اعتبارات دانشگاه‌ها را شامل مي شده است.  وي تاكيد كرد: به همين دليل امسال دانشگاه‌ها با تاكيد وزير علوم موظف شدند حداقل 15 در صد از اعتبارات خود را صرف امور پژوهشي كنند .
دكتر احمدي در خاتمه اظهار اميدواري كرد: در سال آتي شاهد رشد و باروري پژوهش در دانشگاه‌ها باشيم و ان شا الله بتوانيم سياستهاي علم و فناوري ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري را تحقق بخشيم .