همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با پارکهای علم و فناوری برای راه‌اندازی یک طرح ملی

در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری، دکتر غریبی، معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با دکتر داریوش پورسراجیان، رئيس پارك علم و فناوري يزد در پی مذاکراتی درباره دستاوردها، فعالیتها، چالشها و موانع توسعه پارکهای علم و فناوری صحبت کرده و بر نقش دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بازوهای توانمند توسعه پارکهای علم و فناوری، به ویژه پارک علم و فناوری یزد تاکید کردند.

به گزارش روابط عمومي پارك، براساس این مذاکرات، قرار است که مدیران دانشگاه آزاد اسلامی به اتفاق دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد، بازدیدی از پارکهای علم و فناوری پیشرو از جمله یزد داشته باشند تا با همکاری هم مراکز رشد مشترک و مجتمع مشترک پارکهای علم و فناوری راه‌اندازی کنند. در واقع، در این طرح، راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری به همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا در یزد به عنوان پایلوت خواهد بود.

به گفته پورسراجیان، نبود بازار فناوری يكي از موانع توسعه پاركها و مراكز رشد فناوري است. اين مهم موجب ترغيب شركتهاي فناور به حضور در عرصه توليد صنعتي و بازرگاني مي‌گردد كه چالش اصلي شركتهاي رشد يافته پاركهاي پيشرو مي‌باشد.

بحث کارآفرینی و دانشگاه‌های کارآفرین

یکی از مباحثی که در این مذاکرات مطرح شد، بحث کارآفرینی و دانشگاه‌های کارآفرین است. پورسراجیان گفت: باید دانشگاه کارآفرین را به عنوان اکوسیستم کارآفرینی در نظر بگیریم تا حداقل در حوزه اعضای هیات علمی از مرحله جذب شروع شود. به گفته رئیس پارک علم و فناوری یزد، پارامترهای کارآفرینی را از مرحله جذب اعضا تا مرحله ارتقا و توسعه دیده شود. در حوزه آموزش و پژوهش، باید از طریق محتوای آموزشی، طرحها در راستای کارآفرینی انسجام داشته باشند.

همکاریهای کنونی دانشگاه آزاد اسلامی با پارک‌ علم و فناوری

به گفته پورسراجیان، هم‌اکنون دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری پارک علم و فناوری یزد، سه مرکز رشد مشترک در شهرستان میبد، یزد و مهریز راه‌اندازی کرده‌اند. وی گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی پتانسیلهای بسیاری را در اختیار دارد و با تکیه بر این پتانسیلها و همکاری پارکهای علم و فناوری کشور می‌توان مراکز رشد توسعه داد. به گفته وی، مراکز رشد وظیفه حمایت از شرکتهای نوپا را دارد تا آنها را به مرحله تجاری‌سازی برساند. در واقع، زمانی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی شرکتی را ثبت می‌کنند، مورد حمایت مادی، فنی، مشوره تخصصی و یک سری خدمات از جمله بازاریابی از سوی مراکز رشد قرار می‌گیرند. تا زمانی که بتوانند در یک دوره سه ساله به یک شرکت تبدیل شوند که محصولات آنها فناوری است و به طور کلی فرآیند ایده تا محصول در آنها اتفاق می‌افتد.

وی تصریح کرد: با توجه به علاقه واحدهای دانشگاهی به همکاری و همچنین نگاه دکتر میرزاده به پارکهای علم و فناوری به عنوان مهد نوآوری تا بروز محصول، طرح راه‌اندازی مراکز رشد مشترک یا مجتمعهای مشترک پارک و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک طرح ملی دیده می‌شود که نخستین آنها در یزد راه‌اندازی خواهد شد.