گزارش بازدید معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از پارک علم و فناوری یزد

روز دوشنبه 28 اردیبهشت ماه معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از پارک علم و فناوری یزدبازدید کرد. وی مورد استقبال گرم داریوش پورسراجیان ریاست پارک علم و فناوری یزد، احمدرضا فقیه خراسانی معاون فناوری و نوآوری و شهرام شکوهی معاون پشتیبانی قرار گرفت.

علی زرافشان و هیئت همراه ابتدا از مرکز نوآوری پارک علم و فناوری یزد بازدید نمود. دکتر پورسراجیان رئیس پارک علم و فناوری یزد ضمن توضیحاتی در رابطه با تاریخچه تشکیل این مرکز عنوان داشت بر اساس نیازی که در سال 1383 احساس شد پارک علم و فناوری یزد اقدام به تاسیس نخستین مرکز نوآوری کشور کرد و خوشبختانه توفیقات آن باعث شد مدلی برای سایر پارکها شود و در سایر پارکها نیز مراکزی مشابه تاسیس گردد.

در ادامه این مراسم پارک علمی کودک و نوجوان مورد بازدید قرار گرفت و مسئول پارک علمی کودک و نوجوان در مورد فعالیت ها و بخش های مختلف این پارک توضیح داد و گفت:  خوشبختانه استقبال خوبی از این مرکز صورت گرفته و قرار است استعدادیابی کودکان سه سال به بالا در آینده ای نزدیک به انجام رسد.

جلسه انعقاد تفاهم نامه سه جانبه در خصوص برگزاری هفتمین مسابقات نوآوری و ابتکارات دانش آموزی به صورت ملی برنامه بعدی این مراسم بود.

در این مراسم ابتدا زارع معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان از تاریخچه همکاری های پارک و آموزش و پرورش گفت و چگونگی آغاز به کار مسابقات نوآوری و ابتکارات دانش آموزی را در استان تشریح کرد. وی ابراز امیدواری کرد امضای این تفاهم نامه بتواند باب همکاری پارک را با ادارات کل استانهای کشور در جذب جامعه هدف برای شرکت در این مسابقات باز کند.

سپس دکتر فقیه خراسانی معاون فناوری و نوآوری پارک با خیر مقدم به میهمانان عنوان داشت پارک علم و فناوری یزد و آموزش و پرورش استان با عقبه شش سال برگزاری این مسابقات به این درجه از پختگی و تجربه رسیده اند که بتوانند با حفظ شان دانش آموزان، اولیا و مربیان این مسابقات را در سطح ملی برگزار نمایند.

وی همچنین فضای همدلی حاکم بر مسئولین و دستگاههای استان را اعم از استانداری، دانشگاه یزد، پارک علم و فناوری یزد، آموزش و پرورش استان و حتی بخش خصوصی را مثال زدنی و مزیت بی بدیل این استان دانست و ابراز اطمینان کرد در چنین فضایی به صورت قطع و یقین می توان کارهای بزرگی را به سرانجام رساند.

مهندس شکوهی معاون پشتیبانی پارک نیز ضمن خوشامد گویی به میهمانان بیان داشت پارک علم و فناوری علاوه بر موضوع این تفاهم نامه پتانسیل های بالایی در همکاری با آموزش و پرورش دارد. وی تامین محتوا و تولید اپلیکیشن های آموزشی را از جمله این زمینه ها دانست و اظهار داشت تولید چنین محصولاتی می تواند با درخواست و بنا بر نیازهای آموزش و پرورش اتفاق بیفتد.

در ادامه زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از فعالیت بیش از 300 پژوهش سرا در سطح کشور خبر داد و گفت: این رقم طی سال های آینده به 750 واحد خواهد رسید.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش وپرورش هدف وزارتخانه را فعال شدن پژوهش سرا ها در همه مناطق و شهرستان ها عنوان کرد و افزود: 60 پژوهش سرای فعلی مجهز به آزمایشگاه نانو هستند که تا پایان سال این رقم به 80 پژوهش سرا افزایش خواهد یافت.

در ادامه دکتر پورسراجیان ضمن ابراز خرسندی از نگاه وزارت آموزش و پرورش در نهادینه کردن بحث علم کاربردی، نگاه فرایندی را حلال بسیاری از مشکلات دانست و افزود: وقتی بحث آموزش و پرورش مطرح است قاعدتا نمی توان آن را به دستگاه خاصی محدود نمود و فرایندهای آموزش و پرورش و توسعه علم و فناوری نه تنها جدای از هم نیستند که در راستا و تقویت کننده یکدیگرند. با نگاه فرایندی می توان چرخه دانش تا محصول را به بهترین وجه ممکن تکمیل ساخت.

در ادامه این جلسه تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین پارک علم و فناوری یزد، وزارت آموزش و پرورش و اداره کل آموزش و پرورش به امضای طرفین رسید.